Sort-ref.narod.ru - реферати, курсові, дипломи
  Головна  ·  Замовити реферат  ·  Гостьова кімната ·  Партнери  ·  Контакт ·   
Пошук


Рекомендуєм

Біологія > Сприйняття звуку, запаху, дотику, смаку


Найбільша чутливість властива нервовим закінченням кінчиків губ, язика, менша – кінчикам пальців рук, долоней. Низькою чутливістю до дотику характеризується шкіра спиши. Стоп, живота.

Збудження, яке виникає в рецепторах шкіри, надходить по доцентрових волокнах нервів у кору великих півкуль у ділянці задньої центральної звивини, де розташована зона шкірно-м’язового чуття. В ЦНС формується відчуття, яке називають дотиком.

Отже, рецептори шкіри, нервові волокна і центри головного мозку складають шкірний аналізатор. Його порушення в будь-якій частині приводять до розладів дотику. У випадку втрати зору він дає можливість людині обходитись без нього, звичайно не в повній мірі.

НЮХ – процес сприйняття запахів речовин.

12

Назва: Сприйняття звуку, запаху, дотику, смаку
Дата публікації: 2005-01-07 (1528 прочитано)

Реклама



Яндекс цитирования
-->
Page generation 0.085 seconds
Хостинг от uCoz