Різне > Юшка грибна з вушками
ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ Свинину(корейку) нарізати по 2-3 кусочки, на порцію, відбити, надати овальної форми, посипати сіллю, перцем, за панірувати у борошні, змочити у яйцях і обсмажити. Подавати з картопляним пюре, биточки помити вершковим маслом. ХАРАКТЕРИСТИКА ГОТОВОЇ СТРАВИ. Зовнішній вигляд – паніровані смажені страви мають овальну форму, рівні краї, поверхня рівна з хрумкою, кірочкою. Колір на розрізі від сірого до коричневого . Консистенція – виріб пружний, кірочка хрумка, м’ясо м’яке, соковите. Смак і запах – властиві м’ясу, смаженому у яйцях. Допускається присмак жирів, які використовували при смаженні м’яса. ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА Тема: Гарячі солодкі страви Завдання: Яблука по-київському Рецептура: № 988 збірних рецептур 1982 р. Сировина | Брутто | Нетто | Яблука | 90 | 63 | Варення | 10 | 10 | Сметана | 25 | 25 | Борошно пшеничне | 4 | 4 | Цукор | 5 | 5 | Яйця | ¼ шт. | 10 | Кислота лимонна | 0,03 | 0,09 | Маса готової страви | | 100 | Пудра | | 3 | Вихід | 1000 | | ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ Яблука обчищені від шкірки, з видаленим насіннєвим гніздом бланшувати до напівготовності у підкисленій гарячій воді. Потім викласти на порційну сковороду, отвори що утворились заповнити варенням, залити сметанно-яєчною сумішшю і запікати до готовності. Для приготування яєчно-сметанної суміші, беруть яєчні жовтки розтерти з цукром і додати борошно. Потім окремо збити сметану і білки з’єднати з жовтками розтертими з цукром. Подавати страву у порційній сковорідці. Зверху посипати цукровою пудрою. ХАРАКТЕРИСТИКА ГОТОВОЇ СТРАВИ. Зовнішній вигляд – Колір на поверхні золотистий у середині білий. Консистенція – яблук ніжна, м’яка. Смак – яблук кисло-солодкий, яєчно-сметанної суміші солодкий. Запах властивий запеченому яблуку. ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА Тема: солодкі драглеподібні страви. Завдання: Соус чорної смородини. Рецептура: № 909 збірних рецептур 1982 р. Сировина | Брутто | Нетто | Смородина чорна | 347 | 340 | Цукор | 650 | 650 | Вода | 150 | 150 | Вихід | | 1000 |
Назва: Юшка грибна з вушками Дата публікації: 2005-03-22 (1053 прочитано) |