ћедицина > ’арчов≥ добавки (в≥там≥н —)
’арчов≥ добавки (в≥там≥н —)
¬≥там≥н — (аскорб≥нова кислота) ¬≥там≥н — наст≥льки важливий дл¤ здоровТ¤ людини, що майже неможливо представити соб≥ хворобу, при ¤к≥й добавки не приводили б до того чи ≥ншого покращенн¤. ƒоза —-в≥там≥н≥зац≥њ була встановлена багато рок≥в назад на р≥вн≥ 60 мг , але з тих п≥р наука д≥зналас¤ набагато б≥льше. як було багаторазово доведено, нам необх≥дно ц≥лий грам (1000 мг) дл¤ попередженн¤ хвороби ≥ ймов≥рно багато б≥льше дл¤ њњ л≥куванн¤. ќтже в останн≥ два дес¤тил≥тт¤ доза 1000 мг вважаЇтьс¤ попул¤рн≥шою. ѕалеонтологи порахували , що нав≥ть до того , ¤к механ≥зм виробленн¤ аскорб≥ну був утрачений в ход≥ еволюц≥њ, перв≥сн≥ люди щоденно приймали з њжею в≥д 400 мг до 2 г в≥там≥ну —. ќтже , аскорб≥нова кислота Ц це одна з головних поживних речовин Ц антиоксидант≥в, що самост≥йно знищуЇ в≥льн≥ радикали ≥ м≥кробн≥ ≥нфекц≥њ, а також продовжуЇ життЇд≥¤льн≥сть в≥льних антиоксидант≥в, включаючи в≥там≥н ≈ ≥ глутат≥он. ’оча вона ви¤вл¤Ї ≥ ≥нш≥ д≥њ, та основна пол¤гаЇ в тому, що люди , ¤к≥ вживають б≥льш в≥там≥ну —, живуть довше, н≥ж т≥ , хто вживаЇ його менше. ќсь де¤к≥ причини: ≤нфекц≥њ . ¬≥там≥н — не т≥льки безпосередньо вбиваЇ бактер≥њ ≥ допомагаЇ нейтрал≥зувати бактер≥альн≥ токсини , а також актив≥зуЇ наш≥ природн≥ захисн≥ механ≥зми. ’оча в≥н в т≥й чи ≥нш≥й степен≥ п≥дтримуЇ майже вс≥ кл≥тини ≥мунноњ системи, б≥льш всього виграють антит≥ла ≥ б≥л≥ кл≥тини кров≥, ¤к≥ втрачають в≥там≥н — в ход≥ хвороби. ”сп≥х л≥куванн¤ залежить в≥д того наск≥льки багато може винести орган≥зм. Ѕ≥льш≥сть л≥кар≥в компл≥ментарноњ медицини керуютьс¤ принципом Укишечноњ перенасиченост≥Ф , розробленим –обертом аскартом. “обто ви приймаЇте в≥там≥н — до тих п≥р доки його приймаЇ ваш кишечник . оли в≥там≥ну — б≥льше н≥ж його може винести орган≥зм в≥дбуваЇтьс¤ розслабленн¤ кишечника , викликаючи тимчасовий приступ проносу. ќтже, коли л≥кар призначаЇ надто велику к≥льк≥сть в≥там≥ну —, то ¤к правило, приймають його внутр≥шньовенно , що дозвол¤Ї уникнути проносу , в той же час повн≥стю насичуючи орган≥зм ц≥Їю головною поживною речовиною. ¬нутр≥шньовенне введенн¤ високих доз в≥там≥ну — особливо ефективне ≥ приносить полегк≥сть люд¤м, хворим на —Ќ≤ƒ. ’оча в≥там≥н — не можна вважати засобом в≥д —Ќ≤ƒу, все ж в≥н перешкоджаЇ виробленню в≥рус≥в, а також нейтрал≥зуЇ фактор, ¤кий викликаЇ наростаюче ослабленн¤ ≥мунноњ системи. јстма ≥ алерг≥њ . ѕри використанн≥ добавок понад 1000 мг в день чи б≥льше в≥там≥н — д≥Ї ¤к антиг≥стам≥нний зас≥б. јле результати можуть стати пом≥тними лише через дек≥лька тижн≥в, оск≥льки спочатку необх≥дно, щоб концентрац≥¤ в≥там≥ну в тканинах дос¤гла оптимального р≥вн¤. ≤ нарешт≥ щоденний прийом 2 г в≥там≥ну — зн≥маЇ перегрузочну астму приблизно в половини групи д≥тей ≥ молодих людей. ¬иклик раку ≥ ≥нфаркту. ¬≥там≥н — визнаний сильним антиканцерогенним засобом , подавл¤Ї утворенн¤ канцерогенноњ речовини н≥трозам≥ну, цим самим перешкоджаЇ розвиток раку в шлунку ≥ травному тракт≥. ” ж≥нок , при вживанн≥ в оптимальн≥й к≥лькост≥ на прот¤з≥ всього житт¤, в≥там≥н — може попереджувати рак грудей, рак шийки матки ≥ передраков≥ зм≥ни кл≥тин Ц дисплаз≥њ шийки матки. ≤нш≥ результати також п≥дтверджують , що висок≥ дози в≥там≥ну — можуть продовжувати виживанн¤ ≥ покращенн¤ ¤кост≥ житт¤ нав≥ть онкохворих . ѕ≥дозрюють, що в≥там≥н — може стримувати р≥ст пухлин шл¤хом обвол≥куванн¤ зло¤к≥сних вогнищ рубцьовою тканиною, а також за рахунок укр≥пленн¤ колагеновою тканиною до такоњ степен≥, що вона обмежуЇ розростанн¤. ’вороби серц¤. ¬≥там≥н — приймаЇ участь в захист≥ жир≥в кров≥ в≥д перетворенн¤ в атеросклеротичн≥ бл¤шки, по антиокисному потенц≥алу б≥льш н≥ж вдвоЇ перевищуЇ скл¤нку червоного вина. ѕри цьому в≥там≥н — на в≥дм≥ну в≥д алкоголю не подразнюЇ печ≥нку ≥ не руйнуЇ запас м≥неральних речовин в орган≥зм≥. —трес. «датн≥сть усп≥шного справленн¤ з емоц≥йним ≥ ф≥зичним т¤гарем стресу, можливо, в б≥льш≥й степен≥ залежить в≥д в≥там≥ну — н≥ж в≥д будь Ц ¤коњ ≥ншоњ поживноњ речовини . ¬≥там≥н — допомагаЇ при виробц≥ стресових гормон≥в ≥ захищаЇ орган≥зм в≥д токсин≥в, виникаючих в процес≥ њх метабол≥зму. ќжир≥нн¤. ’оча в≥там≥н — не впливаЇ на процес втрати ваги , в≥н все ж робить процес похуданн¤ б≥льш здоровим, зв≥льн¤ючи орган≥зм в≥д шк≥дливих речовин, що зв≥льн¤ютьс¤ при розпад≥ жиру. Ќарешт≥ в≥там≥н — допомагаЇ печ≥нц≥ витримувати б≥льш сильну д≥ю в≥льних радикал≥в, що викликаютьс¤ втратою ваги. ѕодагра. ƒобавки аскорб≥новоњ кислоти полегшують приступи подагри, але у великих дозах. ∆овчог≥нна хвороба. ƒоведено , що в≥там≥н — в доз≥ 2 г в день спов≥льнюЇ процес утворенн¤ камен≥в на 350 % –озлади зору. ¬≥там≥н — створюЇ антиокисний захист очей, ¤кий здатний попереджувати утворенн¤ катаракт ≥ спов≥льнювати њх р≥ст. р≥м того аскорб≥нова кислота ослаблюЇ внутр≥шн≥й тиск , таким чином знижуючи ризик глаукоми. ¬нутр≥шньовенне введенн¤ великих доз в≥там≥ну — швидко зменшуЇ внутр≥шньо очний тиск. Ќаркотична залежн≥сть . ћегадози в≥там≥ну — (до 50 г в день) , особливо в поЇднанн≥ з високоб≥лковою д≥Їтою ≥ додаванн¤м ¬-комплексу, зн≥мали симптоми в≥двиканн¤ у людей , що зв≥льн¤ютьс¤ в≥д героњновоњ залежност≥. ¬елик≥ дози можуть знижувати у наркоман≥в пот¤г до наркотик≥в. –екомендац≥њ по використанню добавок. ƒл¤ загальнооздоровчих ц≥лей вс≥м нам потр≥бно вживати по менш≥й м≥р≥ 500 мг аскорб≥новоњ кислоти в день разом з такою ж к≥льк≥стю б≥офлавоноњд≥в Ц поживних речовин , що присутн≥ в природних джерелах в≥там≥ну —, п≥двищуючи його ефективн≥сть. ўоб ще над≥йн≥ше гарантувати , що ви одержите фактори —-комплексу, по менш≥й м≥р≥ 75 мг ≥з сумарноњ к≥лькост≥ вживаноњ вами аскорб≥новоњ кислоти повинн≥ поступати ≥з њж≥. ’орошим вибором будуть темно Ц зелен≥ овоч≥, лимонний с≥к, червоний перець, томати, а також капуста, цитрусов≥, полуниц≥, паприка, г≥рчиц¤ ≥ хр≥н. Ќав≥ть ¤кщо продукти м≥ст¤ть дуже мало аскорб≥новоњ кислоти , вони служать джерелом в≥там≥ну — , ¤к≥ зробл¤ть ваш≥ добавки б≥льш ефективними. ќтже , не хвилюючись про к≥лькост≥ , а також керуючись цими рекомендац≥¤ми можемо насичувати кожну кл≥тину свого орган≥зму цим оздоровлюючим антиоксидантом. Ћ≥тература: –.јтк≥нс УЅ≥одобавки л≥кар¤ јтк≥нсаФ.
| 1 |
Ќазва: ’арчов≥ добавки (в≥там≥н —) ƒата публ≥кац≥њ: 2005-03-03 (684 прочитано) |