Організація виробництва > Організація виробничих процесів в часі
Організація виробничих процесів в часіСторінка: 1/2
План. 1.Виробничий цикл, його структура, визначення його тривалості. 2.Фактори, які впливають на тривалість виробничого циклу. 1.Виробничий цикл, йогоструктура, визначення його тривалості. Однією з важливих вимог, які стосуються раціональної організації виробництва являється забезпечення найменшої тривалості виробничого циклу виготовлення продукції. Виробничий цикл – це календарний час з моменту запуску сировини, матеріалів у виробництво до повного виготовлення продукції. Тривалість виробничого циклу використовується при розробці виробничих програм, визначенні величини незавершеного виробництва, розробка графіків матеріального забезпечення виробництва і оперативна підготовка виробництва. Тривалість виробничого циклу залежитьвід: трудомісткості об’єму тобто робочого часу необхідного для отримання готового виробу, визначеного технічно обгрунтованими нормами часу; кількості одночасно запущених у виробництво предметів праці ( розмір партії ); тривалості нетехнологічних операцій; тривалості переривів у виробничому процесі; прийнятого виду руху оброблюваного предмету в процесі вироб ництва. Операції – час технологічного процесу на одному робочому місці одним робочим при незмінному знарядді праці. Тривалість виробничого циклу виготовлення любої продукції складається: робочий час; час природніх процесів; Перерви партіонності виникають коли предмети обробляються партіями.вони обробляються не одночасно, а чекають поки зроблять одну партію. | | - вихідні і святкові дні; - перериви між змінами, на обід. | | - перериви партіонності; - час міжпартійного, міжцехового чекання | | - підготовчо завершальні; - транспортні; - контрольні; - складські. | | Тривалість допоміжних операцій | | Тривалість природніх процесів | | Тривалість технічних операцій | |
Назва: Організація виробничих процесів в часі Дата публікації: 2005-03-17 (1906 прочитано) |
|
|