Різне > Риба і рибні продукти
Риба і рибні продуктиСторінка: 1/3
1. Споживні властивості м'яса риби Харчова і біологічна цінність риби визначається хімічним складом її м'яса. Таблиця 1. Хімічний склад та енергетична цінність м'яса риби Вид риби | Вода | Білки | Жири | Екстрактивні речовини | Зольність | Енерге- тична цінність, ккал/100г | Анчоус атлантичний | 71,5 | 20,1 | 6,1 | 0,2 | 2,3 | 135 | Вугор | 64,1 | 14,5 | 20,5 | — | 1,0 | 240 | Камбала азово-чорноморська | 78,9 | 18,2 | 1,3 | 0,4 | 1,6 | 85 | Кілька балтійська | 75,0 | 14,1 | 9,0 | — | 1,9 | 137 | Короп | 77,4 | 16,0 | 5,3 | — | 1,3 | 112 | Лящ | 77,7 | 17,1 | 4,1 | — | 1,1 | 105 | Макру рус малоокий | 81,2 | 17,1 | 0,4 | 0,2 | 1,3 | 70 | Минтай | 81,9 | 15,9 | 0,9 | 0,1 | 1,3 | 72 | Окунь морський | 77,1 | 18,2 | 3,3 | — | 1,4 | 103 | Окунь річковий | 79,2 | 18,5 | 0,9 | — | 1,4 | 82 | Оселедець атлантичний жирний | 61,3 | 17,7 | 19,5 | — | 1,5 | 246 | Пікша | 81,4 | 17,2 | 0,2 | — | 1,2 | 71 | Сазан азовський великий | 75,3 | 18,4 | 5,3 | — | 1,0 | 121 | Сайра середня | 65,4 | 19,5 | 14,1 | — | 1,0 | 205 | Сардина океанічна | 69,2 | 19,1 | 10,0 | 0,5 | 1,8 | 166 | Скумбрія атлантична | 67,5 | 18,0 | 13,2 | — | 1,3 | 191 | Скумбрія далекосхідна | 61,5 | 19,3 | 18,0 | — | 1,3 | 239 | Тунець | 69,3 | 24,4 | 4,3 | 0,5 | 1,7 | 136 | Щука | 79,3 | 18,4 | 1,0 | — | 1,2 | 84 | Язик морський | 83,2 | 10,3 | 5,2 | 0,4 | 1,3 | 88 |
Назва: Риба і рибні продукти Дата публікації: 2005-03-22 (2218 прочитано) |