Різне > Юшка грибна з вушками
ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ Маленьку чорну каву залити окропом, довести до кипіння і, припинивши нагрівання, дати настоятися 5-8 хв. Готовий напій процідити крізь сито. До готової чорної кави дати цукор і охолодити до t=8-10оС. Поряд подаванням каву налити у бокал, фужер, або конічну склянку, покласти кульку морозива і відразі подавати з солімкою. ХАРАКТЕРИСТИКА ГОТОВОЇ СТРАВИ. Зовнішній вигляд – чорний. Консистенція – рідка. Смак – солодкої чорної кави з присмаком морозива. Запах – кава. ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА Тема: Рибні страви і закуски Завдання: Оселедець під шубою Рецептура: № 58 збірних рецептур 1992 р. Сировина | Брутто | Нетто | Оселедець | 521 | 250 | Картопля | 210 | 150 | Буряки | 190 | 150 | Оцет 3% для варіння буряка | 15 | 15 | Морква | 190 | 150 | Яблука свіжі | 190 | 100 | Цибуля ріпчаста | 120 | 100 | Маслини | 50 | 50 | Вихід | 1000 | 50 | ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ Оселедець без шкіри і кісток нарізають соломкою кладуть у посуд зверху укладають потерті або нарізані соломкою. Варені буряки, картоплю моркву, яблука, обчищені від шкіри і серцевиною, цибулю нарізають кільцями, всі продукти заливають майонезом ставлять на 10-20 хв. у холодне місце. Перед подаванням прикрашають малинами. ХАРАКТЕРИСТИКА ГОТОВОЇ СТРАВИ. Зовнішній вигляд – риба і овочі акуратно нарізані одним видом, зачищені від кісток і шкіри. Консистенція – м’яка, соковита. Смак – властивий тим продуктам, які входять у цю страву, в міру солоний. Запах – властивий овочам, що входять у страву. ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА Тема: Смажені м’ясні страви Завдання: Битки по-Київському Рецептура: Л.Я. Старовойт Сировина | Брутто | Нетто | Свинина (корейка) | 176 | 170 | Перець чорний | 0,01 | 0,01 | Борошно пшеничне | 4 | 4 | Яйце | ¼ щт. | 10 | Масло вершкове | 5 | 5 | Маса напівфабр. | 104 | | Жир | 10 | 10 | Маса смажених битків | 125 | | Гарнір | | 150 | Зелень | 5 | | Вихід | | 230 |
Назва: Юшка грибна з вушками Дата публікації: 2005-03-22 (1053 прочитано) |